Predikaren

I begynnelsen var ordet

 

                                                                              

Helig Ande

Helig Ande... då säger du men det var ju vad som avlades i Maria och Elisabet ! vist är det så . Vi går till Luk.11:13 Fadern giver Helig Ande åt dem som beder om det H.A ska ge er de rätta orden i rätt ögonblick Luk.12:12.

Tagen emot H.A Joh.20:22 Joh.20:19 - 23 förlåtelsen hör ihop med H.A, för H.A kan inte vara i ett orent rum Matt.16:19 ,18:18 Joh.20:23.

Vad gjorde Jesus .. han gav befallning till sina apostlar som han hade utvalt genom H:A .. Apg.1:2. Vad gav Han för befallning. Matt. 28:19.

Därefter skall vi bliva döpta i H.A.. Apg.1:5... Fadern hade lovat, Han hade redantalat med dom om det. Men man skall vara väldigt noga och rädd om H:A, för han är finkänslig som en silkestråd, du kan inte gå fram hur som helst 1Kor.6:17-20.

Helig Ande är underbar han bor i dig, 1Kor. 3:9-23 du är ett tempel för honom och hur har du det hemma du vill ha snyggt och städat så att du och andra skall trivas, likadant skall din kropp vara, väl avstämd med vad ordet och Guds Ande säger. Han kan inget göra om inte du vill släppa taget om det som är din Gud. (olika saker).

Detta är viktiga saker att komma ihåg för helande.. för H.A är given och det är GUDS VILJA ATT VI SKALL VARA HUVUD OCH INTE SVANS... det är bara religösa ande makter som talar så.

Bort med religösa ande makter vi är en ny människa i Honom ..Rom.6:4 .. eller har du inte kommit loss i Herren, har du inte tagit emot vad Herren lovat dig.. Rom. 7:6 .. vi är lösta från lagen vi har bara att ta emot vi är rättfärdiga genom Hans nåd... Rom.3:24...Tit.3:7.

 

Tom