Predikaren

I begynnelsen var ordet

 

                                                                              

Dikter till livet

av Annica

Jesu återkomst.

Fullmåne och måndis, klara stjärnor.Trumpetsignal till strid, ängeln blåser i sin basun. Tiden är slut! Jesu återkomst på himelens måln, tusentals änglar runt omkring. Vagnar av guld och vita hästar. Hans brud är redo att följa hon längtar.

 

Otro och Tro.

Fängslad mellan två världar, mellan det sagda och det synliga, otro och tro... Längtar bort och längtar hem.... Det är, det är sagt så.... Veta det är men ej se.... Blind! Den som har ögon ser det som ej syns. Början till slutet är här.

 

Krigsdans.

Bruden följer brudgummen i en vild krigsdans. Hon ber om nåd över folken, ber om förlåt i en stilla skördedans... Ty hon har vaknat och rest sig. Hon väntar på sin brudgum, på sin man krigaren. Hon hra sagt sitt ja, och gått in under hans vilja hon har lämnat sitt liv.  Den dagen krigaren, den arga och förskräcklige kommer den dagen är nåden slut, ty då finns ingen förlåtelse för folken.

 

Krigaren.

Ögon av eld..... En krigare. onskan bävar. Kedjan fjättrar fienden vid marken.

 

Kallar.

Ingen ro i själen. Förföljd överallt. Kan ej gömma mig någonstans. Ser Honom överallt. Drömmer om Honom om natten. Hör Hans röst som kallar... "Kom , Kom till mig!  Kom innan det är för sent. Den eviga döden är hemsk. Säg ditt ja och du får frid och stillhet.

 

Det onda och det GODA!

Diamanter på mörkblå sammet, och vågor på svatr siden.   Himel och hav... ögon av eld. En hand kramar ditt hjärta....rädsla.  Hovar av åska... Krigaren arg och fruktansvärd slungar sitt svärd ORDET.... Kedjor av silver.... marken öppnar sig... Eld... Han är borta... Åskan går... En vit häst... Det är tyst.

 

Han som är.

Han är kommen... Den Högste är här. Med sin kraft ger han dig liv. Fall på knä ty Han är Gud... Tiden själv... Uråldrigheten... Han som är!

 

Paradis.

Han viskar sagor i mitt öra om natten... Viskar "jag är stolt över dig mitt barn, min älskade." Visar gårdar i Himelens paradis.. Träd av glas björkar av kristell... solskensglitter... granar gnistrande gröna... Jade...  Han vill att vi skall komma Han vill sluta dig i sin famn. Han säger.."Jag är din Far mitt Gudabarn.. Kom till mig.. vandra i min rosengård för evigt. Var inte rädd. Du skall aldrig dö...

 

Vänta.

Vänta........                                                         En evighet... en sekund... ingen tid kvar. Vänta ensam bakom fiendens linje. Tiden är slut evigheten är här... Så trött.

 

Guds kärlek.

En kvinna given av Gud, kan dö för sin man... sin älskade.... Lika högt älskar jag dig mitt barn, ty jag dog för dig, i kärlek jag gav mitt liv.  Jag älskar dig så mycke , jag vill vara med dig och höra dim röst.    Jag viskar i ditt öra dag som natt,   kan du inte höra mina ord till dig?  Kom till mig och dans inför min tron.  Jag tronar på din lovsång, sjung av kärlek till mig din Gud... Tro på mig och du skall aldrig bli sjuk.  Du skall ha skatter i överflöd om du söker efter dom..... Jag är din brudgum och Jag vill ge min brud alla skatter och rikedomar som finns.... Stäng ej ditt hjärta för mig.... Öppna upp och låt mig komma in till dig. Låt mig sjunga en kärlekssång i ditt hjärta för alltid.. Du min älskade brud.... mitt allt.

 

Det är ej vem du är.

Det är ej vem du är utan vem du känner som bestämmer din framtid.... ditt öde.    Men du vet ej... ser ej... du är blind.     Alltig sker mitt framför dig lyft upp ditt huvud och lyft din blick.... Lär dig reglerna eller bli dömd för dommen faller.... Du går aldrig fri för nattens predikanter lär dig lysna och bli fri bli räddad.

 

Apokalypsen.

Akta dig för lammets vrede den fruktansvärda dommen då himelen tystnar.      Månen badar i blod och solen i bleksvart natt.    Apokalypsens hästar skenar och basunerna ljuder för lammets vrede över dom heligas plåga i Apokalypsens sista tid... De sju änglarna blåser i de sju basunerna.    Dommen börjar.... Eld regnar ner över jorden.

 

Evigheten.

Evigheten i våra hjärtan är oss given... Ner lagd i var människa som en gåva.... ett löfte om evig frid......        Gröna ängar och porlande vatten....Jasmin,    syren,    Hägg,  och äppelblom.     små röda stugor.... djur skuttar och leker som vårystra kalvar...... Det stora lejonet Guds offerlam med blommor i fotspåren. Frid,    glädje... skratt och lek.    Vi kan ta emot och tacka nej,,,,, vi får välja evigt liv eller evig död..... Livet är nedlagt i våra hjärtan som en gåva från Han som är.

 

Sagor.

Liksom sagor har en nypa sanning i sig är du sann. Men du är ingen saga. Du är alltigenom rättfärdig.

Himelen och stjärnorna sjunger ditt namn.  Vittnar om dig dag som natt.  Vinden viskar om dig vart den än blåser,   över stormande hav och stilla skogar.     Naturen sjunger en lovsång till din ära...              Hosianna vår Konung.

 

Helig ande kom.

Jag vill ropa ut ditt namn!,, om jag ber dig kommer du då?... Helig ande kom!... Jag vill ha dig för alltid,,, Jag vill lära känna dig,,, du är mitt liv jag är ingenting utan dig.

 

Bitterhetens snaror.

Bitterhetens långa snaror förgör dig.. kväver dig långsamt med sitt hat, sina lågor av nattsvart eld..... Vill hjälpa men kan ej.... når inte fram.  Ser dig fförkolna in ifrån och ut. Hatet stryper dig långsamt.. Du måste förlåta, Du måste bli fri. Livet eller döden...- ditt val.

 

Din ära.

Till din ära lever jag,, till din ära sjunger jag.  Lär mig att älska dig mer, ge mig kärlek överflödande lycka.   Till din ära..... jag dyrkar dig Helige, Jag är beroende av dig.  du är min styrka, du är min sång och min dröm, du är Han som Är. du är min.

 

Genom stormen.

Genom stormens öga,,,, Genom dödskuggans dal leder du mig....  Du tar min hand och säger du är så fin,,, var inte rädd, du har ju mig, Jag är din vän.