Predikaren

I begynnelsen var ordet

 

                                                                              

Vilket Tillfälle

2004-11-28

 

Vilket tillfälle

Vilket tillfälle vi har

Vilket tillfälle har vi

 

Gal.5:13 ... Ef.5:16 ... Kol.4:5

Det är mörkt, och kallt ute, 1 Mos.1:2 jorden var öde och kall... vi lever i en kall värld med våld, krig, våldtäkter, mord och droger. Vad är det för värld vi befinner oss i. 1 Mos. 1:4 Gud skilde mörker och ljus från varandra jo vi lever i nu tiden, sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Han är LJUSET ..Matt.4:16 "Det folk som sitter i mörker skall se ett stort ljus, och för dom som bor i dödens land och skugga skall ett LJUS gå upp."

Du ser upp till människor , tror på vad dom säger är sant, men är det sant det dom säger och gör, eller är det bara foskler och förtal. Lyssna inte till de människor utan lyssna till LJUSET som säger "Omvänd er ty himmelriket är nära Matt.4:17 Ty jag är vägen sanningen och livet Joh.14:6."

Steg upp ur sängen på morgonen , tvättade mig borstade tänderna klädde mig, kokade kaffe, satte på en Roy Orbisson skiva, gjorde upp eld i öppenspisen, tittade ut genom fönstret!!!! på vägen satt en räv!! Men det var något som inte stämde , den satt bara där , den verkade tam, men var den tam? nej! den var sjuk! det var en sjuk räv, en skabb räv. Det finns många rävar i församlingarna i vårt land, stora rävar, små rävar, dom är gulliga, det är lätt att falla för dom, men det är rävar, hur stor eller liten dom än är så är det rävar. Fången dom små rävarna , vingårdens fördärvare, står det i H.V.2:15  Oj ! tänkte jag vilket tillfälle att skjuta den, men var tillfälle rätt, och var det ett bra tillfälle.

Hur tänker du "Jesus sade i Kol.5:13 Ni är kallade till frihet, bröder. Använd inte friheten så att den onda naturen får något tillfälle.

Paulus skiljer mellan frihet att synda och frihet att tjäna. Frihet att synda är ingen frihet, eftersom den omedelbart gör oss till slavar under satan,under andra eller under egna begär.  Den som är slav under synden har inte frihet att leva ett rättfärdigt liv. Den som är kristen har fått friheten att leva rättfärdigt och att ära Gud med sina handlingar och ska inte tillåta sig bli slav under synden.

Paulus säger också i Ef.5:15-16  Se noga till hur ni lever, att ni inte lever som ovisa människor utan som visa ta väl vara på varje tillfälle, ty dagarna är onda.

Paulus sade i dessa verser att tiden var ond vi skulle ta varje tillfälle i akt. " Tiden är ond det är viktigt att leva rätt. Vi måste hålla hög moralisk standard i våra liv, särskilt i tider när det onda har framgång.

I Kol.4:5 står det att vi skall uppträda förståndigt och ta tillvara alla möjligheter att berätta de goda nyheterna för andra, då måste man vara förståndig i kontakten med människorna så man inte skrämmer dom.

Hur gör man då man uppträder förståndigt, kastar man sig in i ett samtal eller??? Nä.. man låter LJUSET " Jesus " leda en in på den rätta stigen, den rätta stigen är det folk som har sett LJUSET i mörkret... Matt.4:16

 

AMEN 

Kvällshimel.