Predikaren

I begynnelsen var ordet

 

                                                                              

Den levande Guden

 

Vårt hopp

 

 

Vi har alla undrat vem den levande Guden är, om han finns över huvud taget, finns han verkligen,,, ja det är frågan ?.

Har du haft kontakt med den levande Guden ?, eller tros du ha haft kontakt med honom. Ps.42:1-3…min själ törstar efter Gud, efter den levande Guden.

Då du lämnade ditt liv i Jesu händer, hade du kontakt med honom, det var han som manade dig att komma till honom….. du gick med honom länge, men sedan blev det slentrian i det hela…. ja ja jo han finns, men sen då.

Han kallar på församlingen och säger:" kom och ät".(Du), Vi bryr oss inte om inbjudan samtidigt som vi noggrant räknar smulor från gårdagens bröd. De hungrar efter Honom, inte historier om Honom. De vill ha maten, men de ända vi är stånd att ge dem är en sliten meny som plastats in för att bevara bilden på det som varit.

Du kom in i en församling (kyrka) och försvann i mängden, du hade ingen möjlighet att göra din röst hörd, i bästa fall kanske du kund få kontakt med någon äldste ibland, men bara ibland, för han jobbar och är så upptagen. Du hamnar i ett religiöst slentrian liv, du tappar kontakten med den

Ofta är vi så mätta och tillfredsställda av andra saker och vi envisas med att klara oss med gårdagens smulor. Vi är nöjda med hur musiken är, Vi är nöjda med förnyelsemöten…… Jag är inte nöjd!….varför?… för jag vet vad som kan hända …jag kan fånga Honom…DEN LEVANDE GUDEN….

Pastorn och vissa personer kommer att bli din Gud, tillresande som flyger in i kyrkan blir alldeles speciella personer för dig, borta är den första

 

Levande Guden, han som en gång kallade och manade dig att komma till sig.KÄRLEKEN TILL HONOM ……..Jesus Kristus………..

 

I stället för att tro på honom, hans sons namn Jesus Kristus,1 Joh.3: 23 och älska varandra, så börjar vi att bekämpa varandra inbördes. "Jag "vi" har den rätta läran". 2 Tim.4: 1-7

Religiösa andemakter börjar på att röra sig. Vad är religiösa andemakter 2tim. 3:1-7. Han kan väl inte vara frälst han har intekostym och vitskjorta, och du titta på Lisa hon hade ögonskugga. Nä vi skall vara Guds efterföljare, och vandra i kärlek. Hur går det till att vara Jesu efterföljare, Ef.5: 1-2 .

I Matt. 26:63-64 …. Säger översteprästen jag besvär dig vid den "levande Guden", tala om för oss om du är den levande Gudens son,alltså så hade dom kontakt med honom.

Vad svarade Jesus " Ja ..det är jag". Och ni skall få se, från och med nu skall Människosonen sitta på faderns högra sida.

Varför skall han sitta på högra sidan….. Han deklarerade klart och tydligt sin Kungavärdighet, även om han var människosonen var det ingen som tog miste på att han var Messias.

Då han manade dig att komma, var du redan bestämd till ett barnaskap hos honom, efter sin viljas behag ……..ja det är sant Ef. 1:5 och det av nåd. Ty han har frälst oss från mörkrets välde Kol.1:13.

Jag talade om i min första undervisning om arvsbesittning, det är den vi skall gå in och ta igen. Den arvslott som vi har fått av Gud, vi har en arvslott utbetald som måste hämtas ut Ef.1:11-14.

Då du får ett inbetalningskort hem i brevlådan tar du in det, tittar på inbetalningskortet skriver dit din namnteckning går på posten eller banken och tar ut pengarna, eller sätter in dom på kontot för att använda dom till något, du kastar inte bort det, och säger det kommer väl tillbaka någon gång. Nä …du förvaltar dom på bästa sätt till något.

 

Han har ju uppväckt oss med honom, och satt oss med honom i den Himmelska världen. Skall vi då inte tro på den LEVANDE GUDEN.

Ty av nåd är ni frälsta genom TRO …. Inte av er själva GUDS gåva är det Ef.2:6-9………Vi har tillträde till fadern genom samme ande, vi är de heligas husfolk. Ef.2:18-22.

 

Därför har vi …Ef. 4:3-6 en kropp, en ande, en herre, en tro, ett dop, en Gud. Därför är det så viktigt att ta tag i sin arvslott som är oss given genom den sanne levande GUDEN han som är över alla genom alla och i alla.Jesus säger i sitt ord att det är Guds gärning att tro på Han som har sänt honom. Joh.6:29.

Och vem har sänt honom …..Jo den LEVANDE GUDEN……..

 

Jesus säger själv , Han som är den LEVANDE, har sänt mig.

Vi läser i Joh. 6: 28-65 i vers 33 säger Jesus att Guds bröd är det bröd som kommer ner från himmelen och giver världen liv.

Min fader har sänt mig, och jag lever därför att han lever. Så kommer de att leva dem som söker sig till mig.

 

Då Daniel blev räddad ur lejongropen gav Konung Darejaves befallning att inom sitt rike alla skulle tro på Daniels Gud. Ty han är den levande Guden som förbliver evinnerligen och hans rike är sådant att det inte kan förstöras och hans välde består intill änden. Dan.6:26.