Predikaren

I begynnelsen var ordet

 

                                                                              

Undervisning (11)

 

Kallelsen

 

Har du en kallelse, har jag en kallelse. Det är bäst att tänka efter om det verkligen är så. Då vi tog emot Jesus i våra hjärtan, fick vi automatiskt en kallelse att föra budskapet vidare till våra medmänniskor. Vi blev inte frälsta bara för våran egen del utan för att vi skall vara ett redskap för Herren Jesus Kristus…. 2 tim.4:1-7….

Paulus säger i... 2 tim.4:2....., jag uppmanar dig allvarligt inför Gud. Predika ordet i tid och otid…..

En tid kommer då den osunda läran är här, och den har kommit…. Praid festivalen, New Adge, Yoga, och olika andra läror som dyker upp. Dom försöker slå sönder, men du skall skicka sådana ifrån dig…befatta dig aldrig aldrig med sådant för det är osunt, och du blir fången i det. Tit.3:3-11….För vi skall föra en vandel som är värdig den kallelse vi har fått Ef.4:1…av vår Herre Jesus Kristus.

Du har en speciell kallelse från Gud, det kan vara helande gåvan, gåvan att skilja mellan andar eller gåvan att tala visdomens ord, Gud gjorde något speciellt med dig, den dagen du tog emot honom i ditt liv.

Den gåvan eller kallelsen han lade ner i dig kan han aldrig ångra Rom.11:29… han vill att du brukar den som det var tänkt från början.

Men det är så mycket som stör och är viktigare än att lyda Gud…" TV, sport, bio,

umgås med vänner," man glömmer bort att Jesus finns, han får det sista av dagen i bästa fall, i annat fall inget.

Bibeln säger söken först efter hans rike och rättfärdighet, så skall också det andra tillfalla er.. Matt.6:33.

Vi har glömt bort att söka hans ansikte, det finns så mycket annat som är viktigare än att be och vara inför Jesus.

Vi kan gå in i Matt.7- och läsa hela kapitlet, det är allvarligt hur vi lever. Kan vi få något om vi inte beder om det i hans namn, det står den som beder han får , men det står också att han inte skall känna vid oss för att vi beder dåligt.

Därför är det viktigt att vi tänker på vart vi går, går vi in genom den trånga porten eller går vi på den breda vägen.

Det är också viktigt att skilja mellan andar, det finns så många som kommer i ljusets skepnad men är falsk. Hur skall du kunna bedja för din broder eller syster om du inte är ren själv och har gjort upp med ditt gamla liv. Matt.7:3-6…

Tom

 

 

Broder och Syster stå på det sanna ordet tänk på vilken väg du tar…. Matt. 7:7-8