Predikaren

I begynnelsen var ordet

 

                                                                              

Grunden

 

 

Var står du någonstans, står du på den fasta klippan eller står du i gungfly. Ja det är frågan för i kväll,…. var står du ?.

Jesus sade bygg inte hus på sanden, utan bygg på den fasta klippan.

Hur lätt är det att lyfta blicken då allt faller över en, sjukdomar, ekonomiska problem, arbetslöshet, ja det kanske inte är så lätt att tänka positivt i alla lägen.

Grunden på hälleberget Luk. 6: 48…..Ibland kan man uppleva att alla världens makter är emot en, men det är bara en illusion. Jesus gjorde om intet alla satans försök att fördärva människan, med allehanda sjukdomar och skröpligheter, det tog han Jesus ..med sig på korset Jes.53: 4-7 …

Jesus är den fasta klippan, som man skall lyfta blicken till.

Det gäller för dig att ta emot vad Herren vill ge dig "Hälsa, helande och läkedom" men du måste blicka upp på Herren och säga "ja tack" jag vill ta emot vad du vill ge mig.

Herren har sagt i sitt ord Mark.1: 41…"jag vill"… skulle då inte du förmå och ta emot vad Herren vill ge dig.

Han vill först av allt frälsa dig, han vill att du kommer till honom, och ty dig till honom, som du gjorde en gång som barn med din far eller mor, så vill Herren se dig.

Det är inte svårt att komma till honom och bli frälst. Det står i bibeln Rom.10: 13… att var och en som åkallar Herrens namn skall vara frälst. I Rom.10: 9-10 säger skriften att om du med din mun bekänner Jesus vara Herre och i ditt hjärta tror …. Då bliver du frälst.

Så har du byggt ditt hus på hälleberget så det står fast då det stormar, Luk.6: 48 eller har du byggt på sand, Luk.6:49… så det spolas bort då det börjar storma.

Det är något att tänka på i dagens tider, vi kan se den stora katastrofen i USA då tusen och åter tusen människor omkom för att en ondskans man hade makten över andra människor.

Tror du dom hade räknat med att något sådant skulle hända då dom gick på arbetet på morgonen,,,, nää knappast. Dom drack sitt morgon kaffe sade hej till sina fruar respektive män satte sig i bilen eller bussen och åkte till jobbet, vem var med dom? det är frågan. Hade dom sina liv klart med Jesus? En del kanske, inte alla tror jag.

World Trade Center var det byggd på stadig grund ? Det kan vi inte avgöra om det var, men en sak är säker att det rasade då självmordsbombarna styrde planen in i husen.

 

 

Det är så med ditt liv om man inte bygger på hälleberget att du har ingen stadig grund så då mordängeln kommer för att slakta och förgöra så faller man ihop som ett korthus, du har med andra ord byggt på sand, Luk.6:49…

I begynnelsen lade Herren grunden för jorden Hebr.1:10-14…. Och himmelen är hans fingrars verk.

Skulle det då inte vara värt att bygga sitt liv på hans grund.

Amen

 

 

Tom Granberg