Predikaren

I begynnelsen var ordet

 

                                                                              

  

 

 

 

Tio dödliga fällor1. Att försöka tjäna Guds nåd. Vi kan aldrig tjäna Guds godkännande, Jesus gjorde det för oss. Han gav oss en fri gåva av nåd. Vid ett tillfälle insåg du att du behövde den nåd, du kan aldrig tjäna dig till himlen. Respekten för regler skulle inte göra det. Endast korset kunde betala denna skuld. Så du sa ja, och du var överväldigad av hur generösa Gud är. Men nu när du är frälst, kan du frestas att börja leva av regler igen. Om djävulen inte kan hålla dig från att Gud, då han ska försöka att avleda dig genom att du religiös. Religiös utan den levande, färsk relation och intimitet med Gud. Ja, det finns himmelska principer som sådd och skörd (Gal 5). Men det finns inte en enda regel som du kan lyda som gör dig acceptabelt i Guds ögon. Det är fortfarande allt om nåd, en fri gåva från honom till dig. Sluta försöka förtjäna det, och bara acceptera det. När du börjar förstå att du inte är så nära Gud som du vill vara, kommer du att frestas att göra några bra, gudfruktiga saker som ett sätt att komma närmare. Försiktig. Gå vidare och göra gott, gudfruktiga saker. Men förstå detta: Gud är i relationer och intimitet, inte xxx. Han kör inte träffa oss eftersom vi lyder regler väl. Han springer för oss eftersom han ser oss älska honom och lita på honom. Respekten för regler kommer aldrig kompensera för synden i våra liv, bara Jesu död kan göra det. Återgå till nåd.

2. Tänker att det handlar om dig. Det första som Adam och Eva gjorde, efter att synda, var att titta på sig själv, de blev desperat själv centrerad. Vi har samma andliga sjukdom idag. Vi tillbringar mycket av vår tanke liv besatt hur stor eller hur ruttna vi är. Båda perspektiven leder oss in i en dödlig fälla. Den enda utvägen är att fixa dina ögon på Jesus, Den som är ren och sann. Det är verkligen om honom, inte oss.

3. Skära av din andliga livsmedelsförsörjning. När vi "nalkas Gud" Han kommer närma sig oss. Sluta dra nära Gud, och du räknar. Om du är klok, du kommer att göra vad det tar att hitta och upprätthålla en daglig, konsekvent intimitet med Herren. Skydda det som du skulle skydda dina lufttuber när dykning, det är det kritiska. Tro inte den lilla lögnen att du kan gå en dag eller så utan att fylla upp, om du åker dit, ganska snart kommer du att förlora din hunger och du kommer inte att ha någon lust att fylla.

4. Låta stolthet krypa in... i samhället är stolthet ett bra ord. I Guds ekonomi är stolthet själv upphöjelse, och det öppnar dörren för alla typer av bedrägerier och andliga skygglappar. "Högmod går före fall." Stolthet är vad snubblade upp Lucifer, och stolthet är vad djävulen försöker använda mot alla troende. Ödmjukhet är ett måste om du vill växa i Herren, eftersom "Gud ger sin nåd till de ödmjuka, men står emot de högmodiga." Vill du Guds nåd? Öva sann ödmjukhet, se andra som viktiga och kompetenta som dig själv. När du börjar se stolta attityder krypa in, stoppa bussen! Det sista du vill är att ha Gud "motstånd dig." Ödmjukhet är att din själ som regnar är att en gröda, utan det kommer du inte växa en sak. Jesus förkunnade att den som upphöjer sig skall bli förödmjukad, men den som ödmjukar sig skall bli upphöjd. Vill du bli upphöjd och lyfte upp? Låt Gud göra det. Om du rusa in och göra det, du kommer att ta ett fall. Pride är en dödlig fiende som vill skilja dig från Guds kärlek, löpa från stolthet! Var snabb att erkänna dina fel. Det finns kraft i bekänna dina synder för andra människor. (1 Joh) Du kommer att frestas att visa dig själv som helig och moraliska, samtidigt döljer den sanna naturen av ditt hjärta, inte falla för det! Om du döljer vad som finns i ditt hjärta, du får behålla det! Men om du tar det i ljuset, får du gratis! "Två män gick in ett tempel för att be"

5. Förlitar sig på dina känslor. Du kan inte lita på dina känslor. Du kan gå igenom en smekmånad scenen med Gud, och dina känslor kan överväldiga dig för en tid. Men en tid kan komma när Gud kallar dig att söka honom och lita på honom när känslor inte kommer. Han vill vara Herre i ditt liv, och det innebär dethroning de andra herrarna, inklusive känslor! Tiden kommer när ingenting du känns som Gud är på din sida. Du måste välja vilken du tror: dina känslor, eller hans ord. Om du kommer att söka Gud ännu hårdare under dessa torra tider och sätta din tillit till vad han säger om dig, kommer du komma igenom den här säsongen med en djupare tro på att ingen kan stjäla.

6. Kritik. Hur vi tänker och talar om andra bestämmer hur mycket nåd vi får från Gud. Har du vill massor av nåd, eller inte mycket? Skriften säger att Gud ger sin nåd till de ödmjuka, men står emot de högmodiga. Och kritik är baserat i stolthet, vilket är tanken att andra är bristfälliga när vi inte är det. Paulus varnade folk att vara försiktiga så att "ingen missar Guds nåd och att ingen bitter rot växer upp för att orsaka problem och orena många." (Hebréerna 12:15) När vi låter bitterhet och kritik slå rot i våra hjärtan, kan det bokstavligen orena oss och dem omkring oss, förgifta just hjärtan som Jesus vill leva i. I Matteus 7, Jesus och tydligt en av de mest kraftfulla principer i universum: "Döm inte, så blir ni dömas för på samma sätt som du dömer andra, kommer du dömas, och med det mått du använder, kommer det mätas upp åt er.". Om jag mäter min brors brister med en 55 liters fat, jag ger himlen en 55 liters fat för att mäta mina synder. Om jag mäter min brors synder genom rensning filter av nåd och barmhärtighet, då himlen ser mina synder genom samma filter. Eller som vissa har lagt det - när du pekar finger åt andra, det finns fyra andra fingrarna pekar på dig själv.

7. Knot och klaga. Gud älskar oss djupt och gör sitt yttersta för att visa oss sin kärlek. Den största längden var att skicka sin son att dö på korset för oss. Men det kommer att finnas tillfällen då Gud tillåter oss att gå igenom torra eller svåra tider. Dessa är avsedda att förfina oss, och vi behöver det! Vår mänskliga natur tar inte väl till svårigheter. Det är lätt att börja motstått Gud när saker inte går som vi vill. Detta är testet av Herreskap. Som verkligen hand om våra liv? Det är upp till oss, Gud har gett oss fri vilja, och han kommer inte att ta bort det. Kommer vi ger till honom och lita på honom, även när det verkar som han tar oss ner några mörka gränder? Eller kommer vi att vara en baksätet förare och ständigt berätta för honom hur han ska styra våra liv omständigheter? Om vi klagar och klagar, får vi fortsätta i cirklar tills vi får det rätt. Vi kommer inte att veta förrän vi kommer till himlen, hur värdefull förtroende och lydnad är. Eftersom Gud älskar oss, Han arbetar hårt för att producera förtroende och lydnad för oss. Om vi ska kapitulera och följa, kommer vi att få andlig rikedom som inte kan tas bort.

8. Lösa för mindre. Hur illa vill du ha mer av Gud i ditt liv? "Han är en belönar dem som söker honom." Gud svarar på svält. Om du kommer till en punkt där du är nöjd, kommer Gud inte trycka dig längre. Han respekterar din vilja. Jesus säger: "Se, jag står vid dörren och bultar Om någon öppnar dörren." Jesus inte kommer att brista genom dörren till ditt hjärta, han kommer att slå tyst. Om du inte vill höra det, kommer du inte. Andlig hunger är avgörande. "Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, ty de skall fyllas." Om du hunger, kommer du att fyllas. Om du inte hunger, kommer du inte. Och här är en väl bevarad hemlighet om hunger: om du hänga runt människor som inte är hungriga efter mer av Gud, kommer det att bli oerhört svårt för dig att stanna hungrig. Likaså om du hänga runt människor som är desperata för mer av honom, så får du hungrig. Hunger - och brist på hunger - är smittsam. Nöj dig inte med att vara en halv kristen, det finns ingen glädje i det!

9. Omoral och dold synd. Jesus betalade priset för våra synder. Fall stängd. Men tänk om vi syndar igen? Blir ärendet igen? När det gäller frälsning, en del säger ja, vissa säger nej, och det finns massor av skrifterna för att stödja varje ställningstagande. Men helt klart tar vår förbindelse med Gud en hit när vi villigt öppna dörren och låta synden i våra liv. Det första som förlorades när Adam syndade var intimitet med Gud, och det är fortfarande sant idag. När du börjar att tolerera synd och rationalisera att det inte är så illa, kommer du att börja se Gud i en mycket mindre strålande ljus. Ganska snart, han är en hård, kall uppdragsgivare och vi glömmer att han älskar oss. Synd förändrar vår syn på Gud. "Till den rena, visar du dig själv som ren, men den krokiga, du visar dig själv som slug." (Psalm 18:26) Vill du fortsätta att se Gud i Hans sanna, fantastisk natur? Håll synda ur ditt liv och hålla fast vid hans nåd att förändra dig till Hans avbild.

10. Går utanför din kallelse. Det finns många bra orsaker. Men du är inte kallad till dem alla. Du är bara kallas att göra vad Gud har satt upp för dig. Se upp för goda ändamål som Gud inte har kallat dig till. De kommer att leda till att du missar hans syfte med ditt liv. Även Jesus svarade inte alla mänskliga behov, utan han gjorde bara vad hans far gjorde.

Så vilken av dessa är din svaghet? Fienden kommer att trycka attacken där du är mest utsatta, tills han kan få fotfäste. Be Gud att visa dig där du behöver för att driva fienden tillbaka. Han kommer

 

 TIO livsfarliga fällor
DJÄVUL BUDORD


Satan hatar Jesus, vår himmelske Fader, den helige Ande, och varje person som någonsin har fötts. Satans plan är att hålla folket i mörker och olydnad till Kristus avslutar hans verk som medlare och det finns inte längre ett offer för synd. Han är som en jägare stalking sitt byte. Du är som lever, och han vet att det enda sättet att få dig är att få dig att vända ryggen på Gud och hans skyddande vård.
Många olika fällor för att fånga djur såsom bäver och mink. Varje fälla är byggd speciellt för den typ av djur som fastnar. Satan har utformat sin fälla för att få oss bort från Gud och Guds änglar. Han vet att han är ingen match för dem.
Eftersom Satan hatar Guds tio budord låt oss kalla dessa tio fällor de tio budorden enligt Satan. Bibeln lär tydligt att detta är hans principer och önskemål för dig och mig. Hans ultimata mål är att ge oss så mycket smärta, sorg och död som möjligt.
Dessa bud, Satans fällor, som utförs i våra liv lämnar oss helt försvarslösa mot hans attacker och utsätter oss för den ultimata smärta, sorg och död. Om du undvika dessa tio fällor, hittar du säkerhet, fred och slutliga lycka.
1. Satan säger
"Du kan vara en kristen. Bara inte investerar någon tid att bygga en relation med Kristus."
Satan är rädd för en person som älskar Jesus Kristus. Han vet att vi lätt kan besegra honom om vi sätter vår tilltro till Jesus. Han försöker avskräcka oss i inte söker Guds ord och till att försumma bön. Satan vet vår anslutning till Gud är genom dessa två vägar. Han vill att vi ska hitta något annat eller göra - något annat! "Skulle du inte hellre se en film etc. istället be eller studera Guds ord?" Satan viskar i vårt öra. Han vet att han är ingen match för en person som söker att känna Gud på daglig, timme genom bön och bibelstudium och dela dessa stora sanningar med andra.
Guds plan är att ge oss svar på trons bön, det som han inte skulle ge oss om vi inte frågar. Ingen går säker för en dag eller en timme utan bön. Vi bör särskilt be Herren om visdom att förstå hans ord. Att be regelbundet genom hela dagen är mycket viktigt. Under dagen när andra är runt och du kan inte be högt, tala de ord tyst - Jesus hör och skicka änglar som svar på din bön.
2. Satan säger
"Försök inte att söka i bibeln. Det är inte tillämpligt i dag."

Men Guds löfte är "Välsignad är han som läser och de som hör orden i denna profetia, och hålla det som är skrivet i den." Uppenbarelseboken 1:3, Femte. Observera att detta löfte gäller särskilt Uppenbarelseboken. Profetia Made Easy kommer att öppna Uppenbarelseboken upp för din förståelse och njutning. Du kommer att få välsignelse som kommer till dem som "läser och hör och gör" saker skrivet i Uppenbarelseboken.
Satan vet mycket väl att någon som han kan leda till försumma bön och studier av Bibeln kommer att misslyckas och slutligen dö utan att få evigt liv. Bibeln matar ditt andliga liv precis som mat matar din fysiska liv. Se hur stark du är fysiskt när du går flera dagar utan att äta mat. Vi får svaga när vi inte äter regelbundet. Samma sak händer när vi försummar att läsa eller höra Guds ord.
Vår största faran är inte terrorism! Vår största faran är. . .
Vår största faran är inte terrorism, våld eller ateism. Vår största faran är försummelse. Den största faran vi står inför är bara ignorerar Gud. "Hur ska vi fly om vi bortser en sådan stor frälsning?" "Hur ska vi fly om vi försummar så stor frälsning?" Hebreerbrevet 2:3, NIV, Heb 2:3, KJV. Fler människor kommer att vara evigt förlorade från försumma Gud, från att ignorera Gud och sedan från alla övriga skäl! Din största fara kommer att bli att försumma att läsa Guds ord med en andlig hunger varje dag. Din största faran kommer att försumma att be ständigt under varje dag.
Jag utmanar dig att bli en andlig jätte med hjälp av dessa två vägar för styrka. För att undvika att bli andligen feta och lata, det finns en tredje del till andlig hälsa. Läsa Guds ord kan jämföras med äta mat. Du äter två eller tre gånger om dagen. Ett bra program läses Guds ord så ofta du äter mat. Bön är jämfört med andas frisk luft. Prata med Gud i dina tankar hela dagen, precis som att andas.
Motion är viktigt för god fysisk hälsa och det är viktigt att god andlig hälsa. Detta är den tredje delen av den goda andliga hälsa triangel. Berätta för andra om de stora saker som du lär. Hjälpa dem att hitta bra andlig hälsa också. Dela detta med andra är "utövar din tro" och precis som motion hjälper till att göra dig stark dela Guds Ord kommer att göra dig andligt stark. De som i slutändan förlorade förloras från försumma dessa tre kraftkällor. Må Gud vägleda dig till en stark andlig hälsa.
3. Satan säger
"Vad du tror är oviktigt."

Men Jesus Kristus säger "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son för att de som tror på honom inte skall" dö "utan ha evigt liv." Johannes 3:16 Och "den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd." Mark 16:16
4. Satan säger
"Vrid Bibeln innebörd att säga vad du vill att den ska säga. Inte studerar för djupt och visa din punkt genom att citera bara hälften av en enda vers."

Jesus berodde aldrig på bara hälften av en enda bibelvers att bevisa någonting. Han använde hela Bibeln (det vi kallar Gamla testamentet) att undervisa sina lärjungar. "Och börjar med Moses och alla profeterna förklarade han för dem vad som sades i alla skrifterna som rör sig." Lukas 24:27.
De gamla profeterna förutsade Kristi med exakt precision. Titta på det första kapitlet i denna bok en gång om du vill se vad Kristus delade med sina lärjungar efter att ha kommit ut ur graven.
Paulus lärde oss också vikten av Gamla Testamentets skrifter när han skrev till Timoteus och hela världen, säger Timothy och oss att "Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning för bestraffning, till upprättelse, till undervisning. " 2 Timoteus 3:16, Femte.
Skriften här avses var främst vad kristna kallar "Gamla Testamentet". Den del av Bibeln som vi kallar "Gamla testamentet" var "bibeln" Kristus lärde från och "bibeln" Timothy undervisade från och sa var "inspirerad av Gud." Låt oss använda hela Bibeln i vårt sökande efter Gud. Hela Bibeln är överens om frälsningsplanen. Det är falska lärare som misskreditera "Gamla testamentet". Studera Bibeln i sin helhet.
5. Satan säger
"Guds tio bud lag har gjort sig av med.
Det spelar ingen roll vad du gör, är himlen din framtida hem." Många avvisa slätten, skära Bibelns sanningar eftersom de innebär ett kors. De försummar Guds ord, eftersom det är obekvämt. De kommer att vara kvar för att få upprörande kätteri för religiös sanning. "De förgås eftersom de vägrade att älska sanningen och så sparas." 2 Tessalonikerbrevet 2:10.

Vissa, ovillig att lyda Guds krav, försöka störta Guds auktoritet. De blir otrogna att ursäkta sin försummelse av plikt. Andra väljer att inte tro på grund av deras stolthet och lättja. För lat för att utmärka sig genom att utföra något värd heder, som kräver ansträngning och självförnekelse, syftar de till att säkra ett rykte för överlägsen visdom genom att kritisera Bibeln. Många njuta av att hitta något i Bibeln att förvirra sinnen andra. Några först kritisera och därför på fel sida, från en enkel kärlek kontroverser. De inser inte att de är i själva verket fastnar i Satans fälla. Efter öppet talat med misstro, känner de att de måste försvara sin ställning.
6. Satan säger
"Lita synska, sprit, medier och mirakel."

Jesus säger "Falska messiasgestalter och falska profeter kommer att visas och göra stora tecken och under för att lura" Johannes skrev i Uppenbarelseboken "De är ondskefulla andar som gör tecken ...." Matthew 24:24, Uppenbarelseboken 16:14.
Jesaja 8:19 och 20. Jesaja skrev: "När män berätta att konsultera medier och spiritisterna som viskar och muttra, inte ett folk fråga sin Gud? Varför rådfråga de döda på uppdrag av de levande?
Arbetet med synska, medier, och de som påstår sig kunna prata med de döda är en styggelse för Herren. De är en nypremiär av trolldom gamla under en ny förklädnad. Dessa saker faktiskt öppna kanaler för att tala, inte med Gud, men med Lucifer och de fallna änglarna. I dagarna av de forntida profeterna som de var förbjudna under straff av död. Idag har de blivit underhållning och främjas på TV. Jämför Mosebok 25:1-3, Psalm 106:28, 1 Kor 10:20, Uppenbarelseboken 16:14 och Tredje Mosebok 19:31, 20:27.
7. Satan säger
"Du kan tro att Jesus var en god man bara inte tror att han var Gud i mänsklig form."

Kristus påstår, "Jag är vägen och sanningen och livet, kommer ingen till Fadern utom genom mig." Johannes 14:6. Kristus här hävdar att det inte finns något annat sätt att hitta evigt liv utom genom själv.
En dag judarna frågade Kristus om han var större än Abraham. Kristus svarade "Din fader Abraham såg min dag och var glad." Judarna svarade: "Du är inte 50 år gammal och du har sett Abraham?" "Jag säger er sanningen," Jesus svarade: "Innan Abraham var född, jag är!" På detta, tog de upp stenar för att stena honom, men Jesus gled undan. " Judarna förstod sina yrkanden och det är därför de försökte döda honom med stenar den dagen. Johannes 8:57,58.
Antingen Jesus är "Gud i mänskligt kött" precis som han sade han var, eller han är den störste lögnare genom tiderna. Han sade att han kände Abraham, som tillsammans med Isak och Jakob, hade varit död i hundratals år. Och sedan sade han "Innan Abraham var jag är." De orden jag är de ord som refererar endast till Gud.
Bara Gud har ingen början. Endast Gud är stor "JAG ÄR" Det var aldrig en tid då Gud inte existerar. Gud hade ingen början. Vid anspråk på att vara den store "Jag är" Jesus sade Jag är Gud! Jag var den som talade med Moses på den brinnande busken för tusentals år sedan. Och jag är den som talade med Adam och Eva i Edens lustgård.
Vid den brinnande busken Moses talade med Gud och "Gud sade till Mose JAG ÄR DEN JAG ÄR Detta är vad du ska säga till Israels barn:.. JAG har sänt mig till dig" Mosebok 3:14. Det var Gud som talade med Moses vid den brinnande busken. Det var Jesus Kristus som talade med Moses vid den brinnande busken. Hela Bibeln är en uppenbarelse från Jesus Kristus. "Och börjar med Moses och alla profeterna förklarade han för dem vad som sades i alla skrifterna som rör sig." Lukas 24:27. Antingen Kristus var vem han påstod sig vara eller Han var en lögnare och bedragare. En "god man" inte skulle göra sådana påståenden. Vrid tillbaka till kapitel ett för en bekräftelse på vem Messias är.
8. Satan säger
"Var inte rädd för mig, jag är inte en riktig person."

Nya testamentet anges tydligt att Jesus trodde på en personlig Satan. Han talade ansikte mot ansikte med honom i öknen efter sitt dop. Han tvingade Satan och de andra onda änglar att lämna många av dem som de kontrollerade, hade de som var demon.
I Afrika djuren, såsom zebror, som är i störst fara är de som inte vet att lejonet förföljer dem. De som antingen lukta, höra eller se lejonet är redo att springa iväg. De andra håller bara äta tills lejonet verkar komma från ingenstans och kasta på dem. Bibeln jämför Satan till Lion. Satan försöker övertyga människan om att han inte är verklig. Han vill människor att föreställa honom med horn, en högaffel och röda pyjamas. Detta skapar massor av skratt. Och de som skrattar de starkaste i att det finns en verklig djävulen är i största fara.
9. Satan säger
"Den andra ankomst Kristus är hans ankomst till varje individ vid döden."

Jesus säger "I min Faders hus finns många rum. Jag kommer tillbaka och ta dig att vara med mig." "Skörden är slutet på världen och skördemännen (skördare) är änglar." John 14:2-3, Femte, Matthew 13:39, KJV. Jesus säger tydligt att han inte kommit för oss tills "slutet på världen." När Jesus kommer i härlighet med alla himmelska änglar och "Guds basun." Den dagen är inte långt borta.
"Skriv visionen och göra det klart, ... att han kan köra som läser det." Habackuk 2:2, Femte.
"Den naturliga människan inte får det som hör Guds Ande, för de är dårskap för honom, och inte heller kan han känna dem, eftersom de bedömas på ett andligt (förstås)." 1 Kor 2:14. Falska läror och idéer, utan antalet, finns i de många kyrkorna hävdar att tjäna Kristus. Misstag populära teologi har drivit många människor till skepticism.
2 Tessalonikerbrevet 2:10-12. Med en sådan varning innan oss är det mycket viktigt att vi vara på vår vakt om vad doktriner vi får.
10. Satan säger
Jesus kommer igen i ett hemligt uppryckande

Enligt ordboken betyder hänförelse "Handlingen att transportera eller faktum att de transporteras." Hemligheten uppryckandet tro är att Kristus kommer tillbaka i hemlighet när han kommer andra gången - och att de som är kristna (de döda och de levande) då kommer hemlighet transporteras ut ur denna värld före vedermödan - före sju sista plågorna faller på planeten jorden. Enligt denna teori Kristi efterföljare kommer att vara i himlen när livet går vidare här nere på jorden.
Teorin hävdar att de plågor i Uppenbarelseboken kapitel sexton kommer att hällas ut på världen, men de kristna är säkra i himlen. Enligt den hemliga uppryckningsteorin, kommer de som följer Jesus uppleva något kors, ingen förföljelse. Troende i denna teori säger kristna kommer att tas ut i denna värld innan kristider.
Tron på den hemliga uppryckandet stoppar många från att förbereda för den kommande krisen
Många av Guds barn har blivit lurade av detta underbart klingande doktrin. Tro på den hemliga uppryckandet gör inte en människa "dåligt". Men det hindrar effektivt dem från att förbereda för krisen framåt. Jesus säger "Som det var i Noas dagar, så det kommer att vara det kommande av Människosonen. För i dagarna före floden, människor äter och dricker, och hustrur gåvos åt äktenskapet, fram till den dag Noa gick in i arken, och de visste ingenting om vad som skulle hända förrän floden kom och tog dem allasammans bort Det är så det kommer att vara på ankomst Människosonen ".. Jesus säger Hans andra ankomst kommer att vara liknande Noas tid. Noa och hans familj togs inte ut stormen - de gick igenom stormen. Matteus 24:37-39.
Gud tar bort "rynkor" från våra karaktärer genom "kors" av smärtsamma försök. När du stryka dina kläder och vill få ut rynkor, vad du använder - ett hett järn eller en kall järn? Ett varmt strykjärn förstås. Aposteln Paulus säger: "Kristus har älskat kyrkan och utlämnat sig själv för henne att göra henne helig, rensning henne vid tvättning med vatten genom ordet, och presentera henne för sig själv som en strålande kyrka utan fläck eller skrynkla eller något annat lyte, men heliga och fläckfria. "
Peter förklarar det så här "Kära vänner, inte bli förvånad över den smärtsamma rättegången du lider, som om något konstigt hände dig. Men gläds över att du deltar i Kristi lidanden." Ef 5:25 -27, 1 Petr 4:12-13. Peter talar av erfarenhet. Peter, själv trodde inte Jesus när Jesus sa till Petrus att han, Jesus, skulle dö på ett kors. Peter blev konverterade och senare Peter, själv dog på ett kors. Och slutligen, säger Timothy "alla som vill leva ett gudfruktigt liv i Kristus Jesus kommer att förföljas." 2 Tim 3:12.
Gud har alltid tagit sina barn genom stormar, rättegångarna!
Tron på den hemliga uppryckandet sker lämpligen bort korset - försöken - av dem som bor strax innan Kristus kommer igen. Djävulen vill att människor ska sova på oförberedda för "tid av nöd som inte har hänt från början av nationer tills dess." "Men på den tiden ditt folk - alla vars namn finns skrivet i boken - levereras många som sover i mullen skall vakna: några till evigt liv, andra till skam och evig fasa.". Daniel 12:1-2.
Gud har alltid tagit sina barn genom stormen, genom rättegången. Han säger "ta ditt kors och följa mig" Noa inte räddades från stormen. Han räddades genom stormen. Daniel var inte räddas från lejongropen. Han räddades genom lejongropen. Shadrack Mesak och Abed-Nego räddades inte ur den brinnande ugnen. De räddades genom den brinnande ugnen.
"Nebukadnessar beställde ugnen värms sju gånger hetare än vanligt och befallde några av de starkaste soldaterna i sin armé för att binda upp Sadrak, Mesak och Abed-Nego och kasta dem i den brinnande ugnen. Så dessa män, var bundna och kastades i den brinnande ugnen. " Kungen var förvånad eftersom ugnen var så varm att det dödade soldaterna som kastade dessa tre män i - men när han såg att titta på dem dör han såg fyra män vandra oskadd genom elden. Den fjärde var Kristus, själv, skydda sina tre trogna tjänare. Daniel 3:19-20.
Kristus berättade historien om den vise mannen och dåre. Han sa "alla som hör dessa mina ord och sätter dem i praktiken är som en klok man som byggde sitt hus på klippan Regnet föll, strömmar steg, och vindarna blåste och slog mot det huset,. Ändå gjorde inte falla, eftersom det hade sin grund på berget. Men alla som hör dessa mina ord och inte sätta dem i praktiken är som en dåre som byggde sitt hus på sand. Regnet föll, reste strömmarna och vindarna blåste och slog mot det huset, och det föll med en stor krasch. " Matthew 07:24 -27
Läs i Andra Mosebok om Israels barn. Gud befriade dem från slaveriet till kungen av Egypten med hjälp av plågor. De var på väg till "det förlovade landet." Förföljelse kommer på alla som bor lydiga ande-fyllda liv strax före Kristus kommer att ta sitt folk att "det förlovade landet" Gud kommer återigen använda "plågor" att leverera sitt folk. Läs om det i Uppenbarelseboken kapitel sexton. I dagarna Moses var Guds barn skyddas därefter från plågorna och Guds barn nu, strax innan Jesus kommer att ta oss "till det förlovade landet" kommer att skyddas från plågorna. Gud gjorde inte hänryckning sitt folk innan plågorna föll sedan - och Gud kommer inte hänryckning sitt folk nu innan plågorna faller.
Drag av den hemliga uppryckandet är att det lovar någon smärta!
Om jag skulle ge dig en resa som involverade prövningar och lidande - eller en resa som var helt fri från smärta eller försök som skulle du ta?
Naturligtvis skulle du ta resan som är fri från alla prövningar och smärta. Det är så min naturliga hjärta skulle hellre ha det. Om du har blivit lurade av falska undervisning i "hemliga uppryckandet" Jag kan verkligen förstå. Denna falska lära, läran om den hemliga uppryckandet, har sin egen typ av magi.
Alla jag känner skulle hellre ha en smärtfri framtid. Men sanningen är att det finns ingen som kommer att ha en smärtfri framtid. Om den hemliga uppryckandet var sant, jag skulle vara den första att lära ut det eftersom min egen naturliga hjärta föredrar det enklaste sättet. Satan lurade våra första föräldrar med ett mirakel och med lögner. Han har återvänt till denna sista generationen att försöka lura oss att gå hans uppror. Det är sorgligt att han har lurat så många. Vill du inte acceptera Guds kallelse att "sätta fångarna fria" från felaktigt tänkande? Guds väg är det bästa sättet! När plågorna faller, endast de som har valt att följa sin egen förneka Frälsare är säker! Det är verkligen det bästa sättet! Många av dem som har drömt om säkerheten i den hemliga uppryckandet kommer att bli chockade vaken när det är för sent!
Kristus säger i Uppenbarelseboken om de människor som sparas när han kommer igen och säger "Det är de som har kommit ut ur det stora lidandet, de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod" Uppenbarelseboken 7:14 . Kallelse Guds barn går igenom vedermödan. Vedermödan är en raffineringsprocess. Idag har vi lagt järnmalm i ett intensivt varm ugn för att förfina det - att göra stål. Produkten är bättre för att ha gått igenom värmen. Gud vill att förfina dig och din karaktär. Kristi karaktär kommer att lysa ur ditt liv om du kommer att lämna tålmodigt de uppvärmda prövningar du kommer att passera genom om du är verkligen en pånyttfödd, ande-fyllda kristen.
UNDER utgjutelse av den SJÄTTE PESTEN KRISTUS har ännu inte kommit
De som tror på den hemliga uppryckandet tror att Kristus ska komma och ta hans barn hem, före vedermödan - innan de sju sista plågorna i Uppenbarelseboken 16 hälls ut på planeten jorden. Lägg märke till att det finns sju plågor. Läs om de första sex plågorna i Uppenbarelseboken 16:1-17. Under utgjutande av den sjätte plågan Kristus säger att han inte har ännu kommit. I Uppenbarelseboken kapitel 16 och vers 15 Kristus säger "Se, jag kommer som en tjuv! Välsignad är han som stannar vaken." Uppenbarelseboken 16:15. Det är under den sjätte plågan att Kristus säger oss att han fortfarande inte har kommit ännu men kommer snart.
Oväntat men inte hemliga!
Hur är det med bibeltexter som säger "Herren kommer som en tjuv" i natten? Inte att innebära Kristus kommer och glida in i den här världen och ta hans barn hem utan någon annan vet han kom? Bibeln säger: "Men Herrens dag kommer som en tjuv Himlarna kommer att försvinna med ett vrål, elementen kommer att förstöras av eld, och jorden och allt i det friläggas Eftersom allt kommer att förstöras.. på detta sätt, vad för slags människor borde du vara? "
"Du borde leva heligt och gudfruktigt liv som du ser fram emot den dag Guds och hastighet dess ankomst. Den dagen kommer att leda till förstörelsen av himlen genom eld, och elementen smälter i värmen. Men i överensstämmelse med sin lovar vi ser fram emot en ny himmel och en ny jord, där rättfärdighet bor. " 2 Petrus 3:10-14

 

 

Frälst

 

Frid....Herren är god.

 

Härligt att vara frälst.......du är väl frälst.

 

 

Läs... Heb.3:7-8 I dag om ni hör hans röst.........

Vad är frälsning för dig?....Frälsning är frihet, där Herrens Ande är där är frihet. 2 Kor.3:17

Hur gör man för att bli frälst?.....

Hur blir man frälst?....

Är det något för mig?.....

Ja det är frågan om det är något för dig!!!!!!!! Det är just du som behöver det mest!.

Rom.10:9-13 Om du med din mun bekänner Jesus........ Om du tror att det är krongligt att bli frälst så misstar du dig grundligt, det är så lätt så vem som helst skall kunna klara av att lämna sitt liv i Jesu händer.

 

Han säger i Kol.1:13-14 Han har frälst oss från mörkrets välde .... I honom har vi förlossning förlåtelser för våra synder. Jes.44:22

Då säger väl du att du inte har syndat!... nä kanske inte du.... men du är nog ensam om att inte ha syndat.

Det står i ordet att alla har syndat och är i saknad av Gud.

 

Vad är synd?.... örhängen, smink, högklackat, inget av detta är synd, synd är att inte ta emot Jesus i sitt liv.

Ef.2:8 av nåd är ni frälst

 

Tom

 

 

En väg

Rätt väg

Den rätta vägen

 

 

Vad är den rätta vägen, vilken väg skall man gå. (höger eller vänster eller kanske rätt fram).

En del säger jag tar den breda vägen, den andre men jag tar den smala vägen, jag går mitt i mellan så är jag säker, men vilken väg bär till himlen.

Man läser i Matt.7:13-14 slutet på Jesu bergsperdikan om den rätta vägen.

Hur lätt är det att gå den smala vägen, inte så lätt, kanske du har något som binder dig, "kan vara vad som helst som inte är till behag för Herren.  (Förtal, oförsonlighet, tobak, droger av olika slag). Då väljer du att gå mitt i mellan i tro att du är rätt, men så är det inte. du kan inte gå  på båda vägarna samtidigt utan du måsste välja en av vägarna.

I upp.21:27 kan man läsa att Herren säger att inget orent skall någonsin komma i Guds rike

Sakarja stod i orena kläder inför en ängel Sak.3:3

I Ords.4:25-27 låt dina ögon skåda rätt framåt. Alltså det finns inga andra vägar än rätta vägar"stigar".

Hebr.12:13 står det gören räta stigar för era fötter.

Det finns bara en väg som bär till himlen "frälsningens väg. Rom.10:13 Ty var och en som åkallar Herrens namn han skall vara frälst.

Mina vänner gör inte det misstag att ni tror att ni kan leva med synd eller last och komma och tjäna Gud. Han är ren och fri, och hans tjänare skall vara det också.

Jesus Kristus är densamme i går och idag, så och i evighet. Hebr.13:8 Låt inte tro en del läror, som säger si eller så att Herren ser mellan fingrarna om du röker eller tar dig en snus emellanåt, det gör han inte, Upp.21:27

VILKEN FASAD HAR DU Sak.3:3

 

Tom

 

 

Nu är frälsningens dag

 

2 Kor.6:2 se nu är den välbehagliga tiden. NU är frälsningens dag, Varför? läs Luk.4:18-19, Ef. 2:8, Matt.11:5, och 3Mos. 25:10 "arvsbesittning, släktegendon".

Redan vid skapelsen då vi vandrade i lustgården var det bestämt att vi skulle vandra ostraffliga här på jorden, men som ni vet så var " satan" med i det hela och så kom allt om intet.

Men satan gjorde ett misstag... HALLELUJA.... Matt.27:31 "Jesus lät sig korsfästas för vår skull, varför gjorde han det jo det var för vår "arvsbesittning släktegendom". Det är den "arvsbesittningen" som vi har att ta tillbaka från satan, som tror att att han har fått makt att beröva oss den , men nej han gjorde misstaget och där är hans makt bruten, han förlorade slaget och det vet han om, "den där pyttelilla masken som ibland burrar upp sig och tror att han blir en anakonda.

I ett nu, i ett ögonblick, vid sista basunenens ljud... 1 Kor.15:52 Det är fullbordat. Alla skall bli förvandlade "frälsta" om vi så vill eller inte, vi måste ha himmelska kroppar för att leva för evigt.

Satan gjorde ett gruvligt misstag, han korsfäste Jesus. Med det var mänskligheten fri från slaveri.

Har du någonsin tänkt på vad slaviska vi är. "Andligt" och det är satans största vapen mot kristenheten att få oss religiösa i ett religiöst slaveri för honom. Han vill att vi skall be efter vissa mönster, tro efter ett vist mönster, så att vi inte kommer in på hans domäner. Jesus korsfästes bara en gång för dig, det är helt upp till dig att ta emot frälsningen och helandet "valet är ditt" ingen annans val bara ditt bara du kan välja. " se nu är frälsningens dag." Alltså om någon är i Kristus är han en ny skapelse 1 Kor. 5:17.

 

Tom

 

 

 

Tro & Order

 

Halleluja härligt att vara frälst

.......Du är väl frälst.....Eller

 

Har du tänkt på hur du uttalar ordet TRO. Talar du ut det från hjärtat eller är det bara ditt intellekt som säger tro.

Har du tro i hjärtat? eller är det i huvudet som ordet tro finns, och stutsar runt där inne. Eller säger du  som personerna i Matt.27:42 som promenerade förbi korset hörru kom ner från korset så ska vi tro på dig, " han är ju fastspikat så inte kan han komma ner inte ". Ändå så han gått där bland dom och gjort under. Han hade helat sjuka, blinda fått sin syn, han hade drivit ut onda andar, ändå så trodde dom inte. Var dom blinda....nä... Dom som ser skall vara blinda... Joh.9:39. Han hade kunnat kliva ner från korset om han velat Mark.9:23 allt förmår den som tror, men då har inte löftet i bibeln gått i uppfyllelse.

Fantastiskt allt var honom underlagt....Allt..Allt...livet döden ja allt inget slapp undan. "Jes.44:24-28 Jag är Herren den som gör allt", inte en enda demon i hela världen slapp undan när han sade det är fullbordat.

Av nåd är ni frälsta Ef.2:8 genom tro...Av nåd inget du kan ta dig själv, du kan inte gå och säga nu skall jag ta mig frälsning.. Guds gåva är det, du kommer till insikt om det ...ja! det är sant du kommer till insikt 1Tim.1:12-15 Vår Herre Kristus Jesus har givit mig kraft. Ef.4:5 En Herre en tro.

Hur gör du med ordet? talar du ut det med tro. Har du flyttat ner ordet och tron i hjärtat?. För et tro utan gärning är död Jak.2:17 ordet och tron måste sättas i rörelse för att det skall ha makt och få makt, Du kan stå och ropa jag ...tro,tro,tro,tro, hur mycket som helst om du inte satt det i rörelse, kommer det inte att ha kraft utan bara ett tomt ord.

Vad sade Jesus...Matt.28:18 Mig är given all makt i himlen och på jorden. Matt.7:7-8 Bedjen och eder skall vara givet. Jak.1:6 Be i tro utan tvivel.

Då Herren Jesus sade jag vill så trodde han på att vad han bad om så fick han det också Mark.11:24 tro att ni har fått och det skall ske eder så. Han hade tro för att det han bad om fick han .. Har du det Joh.9:35-38

Hur många gånger skall vi korsfästa Jesus ,,,, han blev korsfäst en gång, varför skall vi då korsfästa honom gång på gång, då han har hängt på korset en gång för alla.

Jesus dog bara en gång Jesus tog våra sjukdomar ock krankheter bara en enda gång på sig.  Därför har vi fått allt av honom, allt är klart, Han har gjort allt på korset...

 

Tom